BejelentésNAGYCSALÁDOSOK VESZPRÉMI EGYESÜLETE
Társadalmunk alappillére a család, és csak rajtunk múlik, milyen útravalót visznek gyermekeink!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Egy tipikus elnökségi gyűlés……

Telefon: Már megint gyűlünk??......egész este???....hol is lesz?.... mi lesz a téma???...ááá dehogy, nem felejtem el!......vigyek valamit?.... Általában néhány havonta találkozik az elnökség ( Ildi, Ildikó, Kriszti, Pityu és én), hogy megbeszéljük mindazokat a témákat, amik éppen aktuálisak és személyes értekezést igényelnek. Persze ti már ismertek minket, jól tudjátok, sőt gondoljátok, hogy zajlik egy tipikus elnökségi gyűlés………elmeséljem???.......... Kapot Ildi érkezik általában először, a fő-fő hely már foglalt, megjelennek a többiek, majd berobogok én is utolsónak………. Ildi elkezd beszélni, ő már agyalt rajta, fejében kész terv, (ne szólj köbe! Megharaplak!) Nagyné Ildikó, a titkárunk szorgalmasan jegyzetel, tud minden statisztikai adatot, naprakész! Igazi tyúkanyó, mindig süt nekünk sütit is (Cinkos együttműködés már kész, a második szavazat tuti) … Kriszti az elnök helyettesünk, pontos megbízható, …a számok nagymestere. (láttátok, hogy milyen, amikor kiakad?..kizárt) A mi Ender Pityunk a buli és az adomány szétosztás tudásának birtokosa. Egyetlen fiú, próbáljuk kényeztetni…(szereti az édességet, a husit, a teát, és a kitűnő társaságot) Ja és én is ott vagyok, de általában csak vitatkozom, de abban jó vagyok…(időnként elgondolkodom, de csak titkosan és halkan: Jocó vajon megetette a gyerekeket? Egyáltalán hazaérhetett már a fiam? A lecke kész van, biztosan egyfolytában tévéznek?!..... ) Természetesen minden gyűlés azzal zárul, hogy siessünk már, mert azonnal tíz óra-tizenegy óra-éjfél lesz, még néhány szó a családról, munkáról……gyors további feladatleosztás….aztán rohanás haza! Teljesen lefáradunk (a család cincogott),…..de azért jó érzés együtt dolgozni, a csapatért, értetek, azért mer …………, mert ……

B.-né Virágos Erika 2010. 01. 19.

 

Édesanya, Hercegnő… 

Március 8.-án a Nemzetközi Nőnapon a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete egy rendhagyó kirándulást szervezett tagcsaládjainak. Ezen a napon az anyukák voltak a meghívottak az egész napos, szervezett programra. Volt, aki édesanyjával, barátnőjével, én tini lányommal töltöttem egy rendkívül kellemes napot. Budapesten először a Diana-kiállítást nézhettük meg a Károlyi-Csekonics Rezidencián. Tárgyak, fotók mutatták be a Hercegnőt, aki emberszeretetével, jótékony tetteivel példát mutat mindannyiunknak. A délelőtti program lenyűgöző része a Hercegnő csodaszép uszályos menyasszonyi ruhájának, és a lélegzetelállító esküvő fényképeinek bemutatása volt. Ezekre a pillanatokra még sokan jól emlékszünk, néztük a televízióban a hihetetlenül nagy ceremóniát. És jól emlékszünk még a mindig elegáns asszony halálának szomorú pillanatára, a találgatásokra, a titkokra. A lelki feltöltődés után igazi nagyot bulizhattuk, hiszen a program folytatódott a PresiDance Company együttes „Hungarythm - A tánc éltre kelt” című interaktív, táncos, zenés, cirkuszi elemeket felhasználó felejthetetlen produkciójával. Az együttes hihetetlen nagy élményt nyújtott, egy teljesen új műfaj bemutatásával, hiszen műsoraik célja, hogy a páratlan Magyar kultúrkincset (főleg a néptáncot és a népzenét) újszerűen felhasználva, olyan XXI. századi produkciót hozzanak létre, amely minősége és különlegessége révén az egész világon felkelti az érdeklődést Magyarország iránt. Osztatlan volt a siker nagymamák, anyukák és tinik körében egyaránt. Köszönettel tartozunk a szervezőcsapatnak az igazán aktív kikapcsolódásért és ne feledkezzünk meg férjeinkről, akik egy napig átvették az otthoni helytállás feladatait, és ügyesen szerveztek kisgyereket szórakoztató programokat!

B.-né Virágos Erika 2009.03.14.

 

Bakonybéli tábor

A veszprémi nagycsaládos gyermekeknek 4 napos tábor került megrendezésre a Bakony szívében. A reggeli gyülekező után közösen busszal érkeztünk meg Bakonybélbe a szálláshelyre. Szigorú eligazítást követően a fiúk az alsó szinten, a lányok az emeleten elfoglalták a szobáikat. Gyors átöltözést követően elindultunk az első túrára a Pörböl barlanghoz. Ez oda-vissza nem volt több mint 10 km, amit az egészen kicsik és jól bírtak. Majd a társalgóba biciklis totót töltöttünk ki. A falu határában lévő sütőhelyen grill vacsora várta az éhező túrázókat. Onnan közösen éjjeli túrára mentünk. Aminek célja vadlesés lett volna, de a hangzavar miatt arról lemaradtunk, viszont így is nagyon jól szórakoztunk. A szálláson zuhany után mindenki ágyba került, s a késő esti takarodóval vége lett a napnak. Másnap reggel korai ébresztőt követően reggeli tornával frissültünk fel. Majd öltözködés és reggelizni mentünk a Vadszőlő fogadóba. Utána a faluban lévő látványosságokat néztünk meg. Az Erdők Házát, a templomot és a forrást. Ebéd előtt még focizni is volt időnk, ahol a fiúk és a lányok egymás ellen játszhattak. Ez alatt forgószínpad szerűen mindenki lovas kocsizhatott. Ebéd után Bakonybéli totót töltöttünk, kisebb-nagyobb sikerekkel. Majd lövésztehetségünkre derült fény. Az este folyamán a bátrabb jelentkezők egy kicsit hosszabb, veszélyesebb erdei túrára mehettek. A következő napon az Odvaskő barlang volt a cél, amelyhez az út az erdőben hegyen-völgyön keresztül vezetett. Visszafelé jövet bográcsos ebéden vettünk részt. Hazaérve nagy szükségünk volt a sziesztára, ami alatt csocsóval, rexszel és társasjátékkal szórakoztattuk magunkat. Vacsorát követően senkinek nem volt szüksége altatóra, a délelőtti túrának hála. Utolsó nap egy nagyon könnyű reggeli torna után becsomagoltunk. Később az autókba pakoltunk be. Majd egy utolsót játszottunk még. Ebéd után Zirci átszállással érkeztünk Veszprémbe. Összefoglalva: ez a négy nap kisebb-nagyobb zökkenőkel, de tele élménnyel telt el!

Ozorai Szonja, Merhala Mercédesz, Molnár Laura, Ozorai Alex ifise

 

Egy hétvége a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületénél 2008. május 16-18.

2008. május 16-án (pénteken) délután az egyesület klubnapján a gyerekekkel közösen előkészültünk a másnap megrendezendő CIVIL NAP-ra. Különböző színű kartonokon megrajzoltuk a virágformákat és a leveleket. Majd jót játszottunk az apróságokkal. Másnap, május 17-én a Civil Kerekasztal – melyhez a mi egyesületünk is csatlakozott – és a veszprémi Önkormányzat által szervezett CIVIL NAP-on vettünk részt. Délelőtt sportrendezvényeket szerveztek és részt vettünk az „Obsitos Ösvény” túrán is. Ez egy országosan meghirdetett emléktúra, mely a múlt században Veszprémben 25 évig működő Jutasi Altisztképző Iskolára hívta fel a figyelmet. Ezzel egyidőben Veszprém főutcáján (sétálóutcán) halfőző versenyt rendeztek. Az elkészült ételeket a rendezvényen részt vevők fogyaszthatták el. Délelőtt 11 órától a sétálóutcán nyitottuk meg a standunkat. Itt hirdettük ki az egyesületen belül meghirdetett rajzverseny eredményét. Az egyesületünk munkáját nagy érdeklődés kísérte. Mi is megszólítottuk az embereket és kértük, hogy nyilatkozzanak a számukra fontos öt alapértékről. Amíg a szülők gondolkodtak, a gyerekekkel papírból virágokat készítettünk. Az alapértékek közül az emberek számára legfontosabb: a család, az egészség és a becsület volt. A rendezvény 18 órakor ért végett. Május 18-án reggel nagy izgalommal utaztunk Ajkára, hogy megrendezzük az egyesület első evezős versenyét, melynek „NeVess és Evezz!” nevet adtuk. Három kategóriában lehetett indulni: I. kategória: 8-13 évesek; II. kategória: 13-17 évesek és a III. kategória: családok versenye. Jót nevettünk, mivel nem mindenkinek ment az evezés, azonban mindenki megúszta borulás, fürdés nélkül. Minden résztvevő család lelkesen indult a versenyen. A díjkiosztáson az első három helyezett kupát és érmet, a többi résztvevő kisebb ajándékot (csokoládét) kapott. Így egyik gyerkőc szája sem görbült lefelé. Kora délután megfáradva, kicsit vizesen az evezéstől, de jó érzéssel és kellemes hangulatban tértünk haza.

Varjú Györgyné
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!