BejelentésNAGYCSALÁDOSOK VESZPRÉMI EGYESÜLETE
Társadalmunk alappillére a család, és csak rajtunk múlik, milyen útravalót visznek gyermekeink!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete, továbbiakban NVE, 1996 júniusában lett a bíróság által bejegyezve, de már 1991-től mint az országos egyesület csoportja tevékenykedett. 

Jelenlegi tagságunkat közel 348 család alkotja. Az egyesület alapító okiratában lefektetett elvei: szociális tevékenység, családsegítés, gyermek- és ifjúságvédelem, érdekképviselet, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, anyaság tisztelete, nagycsaládosok sajátos érdekképviselete. Egyesületünk 1999-ben beadta a közhasznúvá nyilvánítási kérelmet, amelyet 2000. februárjában megkaptunk a bíróságtól, így most már közhasznú egyesület vagyunk. Egyesületünk a Családsegítő Központban tartja összejöveteleit, havi gyakorisággal, megbeszélés jelleggel, köztes időpontokban havi szinten programokat szervezünk tagcsaládjaink számára. Az év azon részében, mikor az időjárás bekényszerít a falak közé, "információs" délutánokat szervezünk - a tudás hatalom -, a megszerzett tudás továbbadása nemes feladat. A témákat a tagok igénye alapján, vagy az aktuális helyzetből választjuk. Minden évben megünnepeljük a farsangot, a gyermeknapot, és a Karácsonyt. Ezek az ünnepek az egyesület gyermekei számára kulturális bemutatkozási lehetőségek: vers, ének, zene, tánc, ki-miben járatos, a szülők nagy büszkeségére. Játékos vetélkedőkben kovácsolódnak barátokká gyermekeink. Rendezvényeink zömét a VMK-ban tartjuk. 

1999-ben egyesületünknek a Civil Szervezetek Szövetsége a " Kiváló egyesület" címet adományozta. 

2000. szeptemberében a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Veszprémben, az Állatkertnél rendezte meg az országos találkozóját, ahol több mint ötezer vendég volt az ország távoli településeiről. Egyesületünk tagjai szervezték meg a pihenő sátorokat, a szemétgyűjtést, forgalomirányítást, ezért a kiemelkedő társadalmi munkáért több tagunk dicsérő oklevelet és könyvutalványt vehetett át a NOE márciusi közgyűlésén.

Számtalan azoknak a programoknak a száma, melyet egyesületünk kultúrális ismeretterjesztés, családi kirándulás, nyaralás vagy csak közös együttlét keretében szervez tagcsaládjainak. A teljesség igénye nélkül néhány programot felsorolnánk, először külföldi újainkról: Erdély, Görögország egy hetes nyaralás 2008, 100 fő. Belföldön: Balaton felvidék, Bakony erdői, Szombathely Savaria Fesztivál, Ópusztaszer, Budapest (múzeumok, kiállítások, tárlatok, állatkert stb.) Szeged, Debrecen, Eger és még sok-sok program, melyen a családok nagy számban vettek részt. 

Egyesületünk tagjai a 2005-2006-2007-2008. években egyre több képzésen vettek-vesznek részt, amelyekkel lehetőséget biztosítunk a GYES-ről visszatérő anyukáknak a munkába való könnyebb visszailleszkedésre is. Néhány tagunk pályázatíró képzésen tudását szélesíthette, az egyesület esélyeit növelve a működés feltételeinek biztosításához szükséges nyertes pályázatok megfogalmazásával. Veszprém megyében működő kisebb nagycsaládos csoportok adományának szállítását is átvállaljuk, segítjük őket. 2007-ben lehetőségünk volt, hogy továbbképzésen a vezetőség tagjai részt vegyenek, valamint az 5 fős elnökségen kívül még 8 tagtársunk is ismerkedhetett a civil szervezetek működésével, szerkezeti felépítésével és fejlődési lehetőségeivel. 2008-ban nagyon fontosnak tartottuk, hogy ezt a 8+5 főt szakmai vonalon tovább képezzük, valamint az önkéntesek létszámát a továbbképzéseken növelni tudjuk.

2008-ban a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete nyerte el a VII. NEMZETKÖZI CSALÁDKONGRESSZUS megszervezésének lehetőségét, hogy városunkban, Veszprémben fogadjuk a közel 1200 fő nagycsaládost, és az érdeklődőket, vendégeket. Az NVE feladata a kongresszus helyszínének biztosítása, szállás, étkezés, valamint programok szervezése, és nem utolsó sorban a résztvevők, és az előadók, vendégek fogadása, amelyet az egyesület önkéntesei láttak el. Törekvésünket a kongresszus témája is kifejezte: KÖSZÖNET A CSALÁDÉRT. A tökéletesen megszervezett, nagyon jó hangulatú Családkongresszus számos köszönetet, elismerést és új barátot hozott egyesületünknek. 

2007-2008-ban nagyon sok új kisgyermekes családdal bővült az egyesület taglétszáma, akik fokozottan igénylik, hogy több programot, változatos kirándulást szervezzünk, melyek költségének nagy részét, a családok szociális helyzetének gyengülése miatt az egyesület fizet. Egyesületünk elnöksége, és nagyszámú önkéntese mindent megtesz azért, hogy tagcsaládjainak programjainkon és egyesületünkben jól érezzék magukat, mindenki megtalálja saját érdeklődési körének, igényeinek megfelelő lehetőséget.

Társadalmunk alappillére a család, és csak rajtunk múlik, milyen útravalót visznek gyermekeink, feltöltődve az otthon szerető melegével, tudva, hogy a család segítsége egy életen át velük van.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!